XVIII EDYCJA KONKURSU NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO-SMAKI REGIONÓW
Marszałek Województwa Zachodniopomorskiego, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach, zapraszają do udziału w XVIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Konkurs odbędzie się 12 maja 2018 r. w Szczecinie.
Konkurs podzielony jest na dwie główne kategorie: na najlepszy regionalny produkt żywnościowy i na najlepszą potrawę regionalną.
W kategorii na najlepszy regionalny produkt żywnościowy, zgłoszenia należy przesyłać do Zachodniopomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach, Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich: row.barzkowice@home.pl, tel. 91 561 37 00 wew. 02.
W kategorii na najlepszą potrawę regionalną, zgłoszenia należy przesyłać do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego, Wydział Rolnictwa i Rybactwa: rolnictwo@wzp.pl, tel. 91 44 10 203.
Aby wziąć udział w konkursie należy wypełnić zgłoszenie (do pobrania poniżej) i przesłać do poszczególnych organizatorów do dnia 20 kwietnia 2018 r. Szczegóły udziału w konkursie określają regulaminy (do pobrania poniżej).
Pliki do pobrania
Regulamin Konkursu Nasze Kulturalne Dziedzictwo - Smaki Regionów (110.53 KB)
Regulamin NKD-SR 18 - potrawy (254.50 KB)
Regulamin NDK-SR 18 - produkt (261.00 KB)
Zgłoszenie potrawa (14.54 KB)
Zgłoszenie produkt (14.11 KB)