Gmina Moryń

Badanie pogłowia świń oraz produkcji żywca wieprzowego (R-ZW-S)

17 czerwca 2024

Od 1 do 28 czerwca 2024 r. na terenie całej Polski trwa badanie statystyczne z zakresu rolnictwa: Badanie pogłowia świń oraz produkcji żywca wieprzowego (R-ZW-S). Osoby fizyczne, których gospodarstwa rolne zostały wylosowane do ww. badania mogą udzielić wy-maganych informacji poprzez rozmowę z ankieterem w trakcie wywiadu telefonicznego lub kontaktu bezpośredniego w dniach 6 – 28 czerwca 2024 r.

Osoby prawne i jednostki organizacyjne niemające osobowości prawnej mogą udzielić wymaganych informacji poprzez: • samodzielne wypełnienie formularza przez Internet od 1 do 14 czerwca 2024 r., dostęp-nego na stronie: https://badaniarolne2024.stat.gov.pl • Aby wziąć udział w badaniu on-line, należy zalogować się za pomocą danych uwierzytelniają-cych, z Portalu Sprawozdawczego GUS. • rozmowę z ankieterem w trakcie wywiadu telefonicznego od 17 do 28 czerwca 2024 r. Zakres zbieranych informacji:

Celem badania jest pozyskanie rzetelnych danych, które zostaną wykorzystane do analizy zmian w produkcji zwierzęcej oraz oceny ogólnej sytuacji w rolnictwie. Otrzymane wyniki posłużą do kształto-wania polityki rolnej i żywnościowej kraju. Korzystać z nich będą instytucje rządowe i samorządowe, naukowcy, ale także sami rolnicy, dla których mogą być one wskazówką przy podejmowaniu decyzji gospodarczych.

Więcej informacji nt. badań ankietowych oraz potwierdzenie tożsamości ankietera statystycznego można uzyskać na stronie badania-ankietowe.stat.gov.pl lub dzwoniąc na infolinię statystyczną (22 279 99 99; opłata zgodna z taryfą operatora), gdzie od 29 maja do 28 czerwca br. w godz. 8:00-15:00 (z wyłączeniem sobót, niedziel) dedykowany jest tym badaniom numer wew. (w celach informacyj-nych należy wybrać wew. 7 i następnie 1_ badania ankietowe_rolne_).

Autor: Główny Urząd Statystyczny

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Grafika informacyjna - Badanie pogłowia świń oraz produkcji żywca wieprzowego (R-ZW-S)

    Grafika informacyjna - Badanie pogłowia świń oraz produkcji żywca wieprzowego (R-ZW-S)